Gemix – Speltillverkaren Play’n GO i sitt esse!

Play’n GO är en speltillverkare som har ett bra gäng slots bakom sig och med Gemix så har de verkligen satt sitt namn på kartan! Med Gemix så har de skapat en ”slot” som kräver citationstecken. På grund av det faktum att detta är en ”slot” som saknar både hjul, vinstlinjer och freespins. Det är ju lite svårt med freespins när det inte finns några hjul att snurra på!

gemixMan kan inte välja antalet mynt man vill spela med per ”snurr”, så det är definitivt inte ett vanligt upplägg man möts av här. Med det rutnät på 7 x 7 symboler som man möts av så kan man satsa mellan €0.50 – €100 per snurr.

Symbolerna består av fina glänsande hjärtan, halvmånar, stjärnor med mera, så det är ett väldigt fint tema man hamnar i här!

”Världswilds”

Det finns wilds i Gemix och dessa kallas för världswilds. De fungerar på olika sätt beroende på vilken värld det är i och de dyker upp när man har oturen att få ett snurr som är utan vinst. I värld 1 så är det chans till 10 världswilds som helt random kan dyka upp på skärmen. I värld 2 så är det istället så att hela rader kan täckas av wilds och i värld 3 så är det 8 låsta wilds man kan få.

 

Det finns tre världar i Gemix

Det är tre världar i Gemix och man startar i gruvan för att sedan ta sig till den andra världen. Och i den tredje hamnar man hos en trollkarl. Varje värld har olika nivåer ovh man klättrar i nivå genom att få in vinstkombinationer.

Kristalladdningen

Här har vi en specialfunktion som aktiveras varje som man får successiva vinster med 20 symboler. Om man har turen att få 40 symboler så får man x3 på alla vinster!

Man får ta del av 4 belöningar, vilka är följande:

  • Nova-explosionen: Här exploderar en av symbolerna så att symbolerna närmast exploderar så att nya kan komma fram på skärmen.
  • Kristall-varp: Här väljs en av symbolerna ut och sedan byts alla andra symboler av samma sort ut mot andra.
  • Ljusstråle: Här blir en av symbolerna till en ljusstråle och de symboler som kommer i närheten av strålen byts ut mot andra symboler.
  • Kedjeblixt: Här kopplas två av symbolerna som finns i hörnen på skärmen samman men en blixt. Sedan fungerar det på det viset att alla de symboler som man hittar på den rad där blixten är. Blir till samma symbol som den symbol som hörnsymbolerna består av.