Avalon slot – vacker slot med bra vinstchanser

Avalon är en slot som hängt med väldigt länge då den lanserades redan 2006. Vilka som ligger bakom denna succé som hållit i sig i över 10 år? Microgaming! Ni som är bekanta med nätcasino världen vet att Microgaming är en av de allra största speltillverkarna på marknaden. Det är ju inte särskilt konstigt med spel som Avalon i fickan, eller vad säger ni?

Nu ska vi berätta för er vad ni har att vänta när ni spelar denna slot, så det är bara att hänga med oss nu!

Avalon slottens upplägg

 avalonDenna slot har 5 hjul, 3 rader och 20 insatslinjer. Man kan själv justera hur många linjer man vill spela på. Men ju fler man aktiverar, desto mer kan man naturligtvis också vinna. så tänk på det!

Myntvärdet kan du också justera själv och du kan välja att spela med ett värde på mellan €0.01 – €1. Antalet mynt du kan spela med i varje omgång är även det en sak du själv bestämmer. Du kan välja mellan att satsa mellan 1 -10 mynt varje snurr. Detta ger en lägsta satsning på €0.01 (€0.01 x 1 spellinje x 1 mynt) och den högsta satsningen hamnar på €200 (€1 x 20 spellinjer x 10 mynt).

Jackpotten i spelet är fast och den ligger på 105 000 mynt. Så som du förstår så blir det en del pengar att vinna här om man väljer att satsa fullt ut!

Spelets symboler

Som ni säkert redan räknat ut så är det såklart på det viset att symbolerna har tydlig koppling till Avalon, Lady of the Lake, Excalibur och Kung Arthur.

Det är symbolen av Lady of the Lake som är spelets scattersymbol, vilket innebär att det är henne du ska hålla reda på om du vill åt ett gäng freespins! Det räcker med att en av dessa symboler dyker upp varsomhelst på skärmen för att du ska få valuta för pengarna. Här kan man vinna både free spins och kontantvinster samt upp till x7 pengarna!

Spelets wild kommer i form av spelets logga. Och i vanlig ordning, så fungerar denna symbol på det viset att den ersätter alla andra symboler för att på så sätt öka dina vinstchanser.

Denna spelautomat har också en extra funktion som har ett klassiskt kvitt eller dubbelt- upplägg. Där man varje gång man vunnit kan välja att chansa på att antingen förlora hela kakan eller att vinna dubbla vinsten. Spelet går ut på att man antingen: 1) väljer rätt kort av hjärter, ruter, spader eller klöver och här vinner man x4 vinsten om man gissar rätt, eller 2) gissa rätt kortfärg där vinsten istället är en dubblad vinst.

Sammanfattning

Att Avalon stått sig så bra in i våra dagar handlar om att det är ett snyggt spel med bra funktioner och bra vinstchanser som gör att man mer än gärna spelar det både en och två gånger! Kika gärna på Youtube-klippet av Avalon nedan. Lycka till önskar Svea på www.freespin.nu